Sahara, groene oase in de woestijn

Beschrijving: combineer uw vergadering met het verkennen van Lommel. Een prima manier om Lommel te ontdekken, is het wandelen via een van de vele bewegwijzerde routes. Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn en de aanwezige natuur heeft er zelfs trekjes van. Het contrast met de nabijgelegen waterplassen, ontstaan in voormalige zandgroeves, maakt dit gebied tot iets unieks. De open zandvlakte en waterplassen worden omzoomd door berken- en dennenbossen. Het gebied is erg kwetsbaar en delen ervan zijn daarom afgesloten; daar krijgt de natuur voorrang. Zo biedt de Sahara ruimte voor mens én natuur.
Nog een pluspnt: de wandelroute doorheen de Sahara vertrekt vlak voor het congrescentrum van de Soeverein. Via de balie van de Soeverein kan u overigens ook hangmatten uitlenen. Deze kan u meenemen op wandeling en tussen de bomen bevestigen in de daarvoor voorziene ankerpunten.

Benieuwd hoe de Lommelse Sahara en omgeving er vanuit de lucht uitzien? Dat kan je met eigen ogen ontdekken vanaf een 30 meter hoge uitkijktoren. De indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden. Bij het beklimmen van de trap kijkt de bezoeker tussen de touwen door naar het landschap. Mensen die minder goed te been zijn, kunnen het onderste platform van de toren bereiken via een hellend vlak.

Tijdsduur: afhankelijk van de gewenste afstand:

- 4 km (oranje bollen): ongeveer 1 uur.
- 7 km (rode driehoeken): ongeveer 2 uur.

Locatie: deze wandelroutes starten bij de Soeverein.

Prijsindicatie: infobrochure: € 2,50, te verkrijgen bij Toerisme Lommel of aan de balie van de Soeverein.  

Tips:

- De wandelroute is bewegwijzerd: volg de bordjes met - naargelang de gewenste afstand - de oranje bollen of de rode driehoeken.

- De wandeling van 7 km gaat ook langs de spectaculaire voetgangersbrug en enkele gezellige horecazaken.

Opmerking: door het losse zand zijn deze wandelroutes ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers.