Bezoek aan GlazenHuis en Huis van de Stad

Beschrijving: Lommel geniet grote bekendheid vanwege het fijne, witte zand dat omstreeks 1850 werd ‘ontdekt’. Van dit witte zand wordt het fijnste glas gemaakt. Hiermee creëren kunstenaars dagelijks schitterende glasobjecten in het glasatelier van het GlazenHuis, het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst. Maar u kan er ook wisselende tentoonstellingen met, rond en over glas bekijken. Het GlazenHuis benadert glas vanuit alle mogelijke gezichtspunten: artistiek, functioneel, ambachtelijk en hedendaags, maar ook conceptueel, industrieel en historisch. Het centrum van het GlazenHuis heeft overigens ook een zeer bijzondere architectuur. De glazen kegel, met een hoogte van 30 meter, torent op bijna doorzichtige wijze uit boven het standscentrum van Lommel.
In het regionaal toeristisch bezoekerscentrum dat aansluit op het GlazenHuis maakt u als bezoeker een reis door de wereld van zand en glas. U vindt er de grootste zandcollectie ter wereld en komt er terecht in de belevingsruimte, een 'speel- en doe-lokaal' waar u interactief de toeristische troeven van de Limburgs Kempen kan ontdekken. Laat u meeslepen door de leuke en verrassende opstelling: verken en geniet, ervaar en lach, speel en leer. Bezoekers kunnen de keuze maken uit 4 talen: Nederlands, Frans, Engels of Duits.

Ten slotte wordt onder begeleiding een bezoekje gebracht aan het Huis van de Stad: een mooi staaltje glaskunst in hartje Lommel en slechts op enkele passen verwijderd van het GlazenHuis. Het Huis van de Stad wil een open huis zijn, een gebouw dat helder en transparant is, en dat zowel letterlijk als figuurlijk. Door de helderheid van het gebouw moet het zowel voor de bezoekers als voor de gebruikers een duidelijk gebouw zijn, waarin iedereen zonder veel uitleg of bewegwijzering zijn weg vindt. Nadien kan u in het centrum van Lommel terecht voor een hapje in een van de vele restaurantjes. U kan die horecagelegenheden alvast ontdekken in de Lommesle Horecagids.

Tijdsduur: al naargelang de wensen:

- Zonder gids: ongeveer 1 uur.
- Met gids: ongeveer 1.30 uur.

Locatie: het GlazenHuis ligt in het hartje van Lommel, Dorp 14b - 2 km van congrescentrum De Soeverein.

Aantal deelnemers: er kunnen maximaal 25 personen meegaan per gidstocht.

Prijsindicatie:

  Individueel
  volwassene EUR 5,00
  kinderen <12j EUR 3,00
  kinderen <6j gratis
  Groep  
  groep >12 personen EUR 3,00 pp
  rondleider EUR 25,00

 

Tips:

- Het GlazenHuis is elke dag (behalve maandag) te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. 's Maandags is het GlazenHuis gesloten.

- Combineer uw bezoek met een leuke wandeling door de afstand tussen het congrescentrum en het startpunt te voet te overbruggen.

- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het GlazenHuis te geraken en combineer zo je activiteit met een gezellige fietstocht. Klik hier voor meer info.

- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebusje worden voorzien.