Korte Grensroute (67 km)

Beschrijving: zin om er even tussenuit te knijpen na een teamvergadering? Trek er op uit met een Vespa of Twizy (beide met duozit) met GPS en beleef Lommel eens op een andere manier. U ontvangt een kaart met een beschrijving van de bezienswaardigheden. Beginnende Vespa- of Twizyrijders krijgen uiteraard duidelijk instructies bij vertrek en kunnen deze op een rustige manier testen. Een autorijbewijs is voldoende om de Vespa of Twizy voor een dagje van stal te halen. Meer informatie vindt u hier.

Tijdsduur: afhankelijk van de route.

Locatie: deze activiteit start standaard aan het verhuurbedrijf (Balendijk). Mits een toeslag kunnen de voertuigen op een andere plaats geleverd worden.

Aantal deelnemers: er zijn 10 Vespa scooters en 6 Twizy’s met duozit beschikbaar.

Prijsindicatie: 
€ 59,00 (+ € 10,00 voor een duozitter) per dag voor een Vespa, exclusief benzine, BA verzekering en GPS met routes (+ € 150,00 waarborg per Vespa)
€ 79,00 per dag voor een Twizy met duozit, exclusief benzine, BA verzekering en GPS met routes (+ € 150,00 waarborg per Twizy)
Als u niet graag tijd steekt in het vinden van de juiste route of moeite hebt met het lezen van het routeplan, dan kunt u een Tripy huren. Hierin staan geprogrammeerde routes, zodat u zorgeloos de weg vindt.
€ 19,00 per dag voor een Tripy

 

De korte Grensroute brengt je via het Kristalpark, een bedrijventerrein waar de opnames plaatsvonden voor de vtm- serie “Crème de la Crème”, naar het haventje van de Blauwe Kei. Van daaruit gaat de trip verder via de Postelse bossen naar de abdij van Postel, waar je altijd welkom bent in de abdijwinkel of op de gezellige terrasjes. Via de Nederlandse bossen en velden bereiken we Lommel-Kolonie en natuurgebied De Wateringen, waar je een bezoek kan brengen aan het museum van Erfgoed Lommel. Je kan natuurlijk ook een wandeling maken in De Wateringen. Een tussenstop aan jachthaven De Meerpaal geeft je de mogelijkheid om te wandelen over het “Blote voetenpad“ of om te picknicken met zicht op de jachthaven. Via de toeristische weg van Kattenbos bereik je het Duitse, militaire kerkhof, waar ongeveer 40.000 gesneuvelden hun laatste rustplaats kregen. Het is zeker een bezoek waard. De tocht gaat verder naar Gelderhorsten en de gerestaureerde Leyssensmolen te Kattenbos. Hier kan je ook een wandeling maken op de Kattenbosserheide. De tocht eindigt in het stadscentrum van Lommel. Je kan er een bezoek kan brengen aan het GlazenHuis, Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst, waar u live glasblazers aan het werk kunt zien. De Glasshop werd gebruikt als opnamelocatie voor de scènes in de crèmerie van de serie Crème de la Crème. Op de terrasjes van de verschillende horecazaken op het marktplein kan je genieten van lekkere gerechten of dranken. Van daaruit is het weer afzakken geblazen naar de vertreklocatie.