Zandroute (66km)

Beschrijving: zin om er even tussenuit te knijpen na een teamvergadering? Trek er op uit met een Vespa of Twizy (beide met duozit) met GPS en beleef Lommel eens op een andere manier. U ontvangt een kaart met een beschrijving van de bezienswaardigheden. Beginnende Vespa- of Twizyrijders krijgen uiteraard duidelijk instructies bij vertrek en kunnen deze op een rustige manier testen. Een autorijbewijs is voldoende om de Vespa of Twizy voor een dagje van stal te halen. Meer informatie vindt u hier.

Tijdsduur: afhankelijk van de route.

Locatie: deze activiteit start standaard aan het verhuurbedrijf (Balendijk). Mits een toeslag kunnen de voertuigen op een andere plaats geleverd worden.

Aantal deelnemers: er zijn 10 Vespa scooters en 6 Twizy’s met duozit beschikbaar.

Prijsindicatie: 
€ 59,00 (+ € 10,00 voor een duozitter) per dag voor een Vespa, exclusief benzine, BA verzekering en GPS met routes (+ € 150,00 waarborg per Vespa)
€ 79,00 per dag voor een Twizy met duozit, exclusief benzine, BA verzekering en GPS met routes (+ € 150,00 waarborg per Twizy)
Als u niet graag tijd steekt in het vinden van de juiste route of moeite hebt met het lezen van het routeplan, dan kunt u een Tripy huren. Hierin staan geprogrammeerde routes, zodat u zorgeloos de weg vindt.
€ 19,00 per dag voor een Tripy

 

De Zandroute brengt je via het Kristalpark, een bedrijventerrein waar de opnames plaatsvonden voor de vtm- serie “Crème de la Crème”, naar Kattenbos. Daar kan je genieten van een wandeling in de Kattenbosserheide of van een bezoek aan de gerestaureerde Leyssensmolen. Tijdens de verdere tocht naar het haventje van Kerkhoven, rijd je door de natuur van Gelderhorstsen. Te Kerkhoven kan je bij taverne “De Waterkant” genieten van een fris of warm drankje of van heerlijk roomijs. Een bezoek aan het Duitse, militaire kerkhof, waar ongeveer 40.000 gesneuvelden hun laatste rustplaats kregen, is zeker de moeite waard. De tocht gaat verder via de toeristische weg van Kattenbos naar de Lommel-Barrier. Een tussenstop aan jachthaven “De Meerpaal“ bied je de mogelijkheid om te wandelen over het “Blote voetenpad“ of om te picknicken met zicht op de jachthaven. De trip gaat verder via de natuur van Lommel-Kolonie en het natuurgebied De Wateringen. Onderweg kom je langs het museum van Erfgoed Lommel dat je kan bezoeken. Van daaruit rijd je verder tot aan de ingang van Center Parcs De Vossemeren. Hier vertrek je richting natuurgebied Sahara, waar al meerdere opnames plaatsvonden voor televisie, zoals voor de serie “Crème de la Crème“. Via het congres- en evenementencomplex De Soeverein beland je in het stadscentrum van Lommel, waar je een bezoek kan brengen aan het GlazenHuis, Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst. Hier kan je live glasblazers aan het werk zien. De Glasshop werd gebruikt als opnamelocatie voor de scènes in de crèmerie van de serie Crème de la Crème. Op de terrasjes van de verschillende horecazaken op het marktplein kan je genieten van lekkere gerechten of dranken. Van daaruit is het weer afzakken geblazen naar de vertreklocatie.