Wandeling Heuvelse Heide

Beschrijving: een prima manier om Lommel te ontdekken, is het wandelen via één van de vele bewegwijzerde routes. Aan de noordzijde van het kanaal Bocholt-Herentals nabij Lommel-Kolonie ligt een klein verborgen heidepareltje, de Heuvelse Heide. Ondanks de geringe omvang biedt het plaats aan een aantal typische heidesoorten. Verder zingen de boomleeuwerik en de geelgors er in het voorjaar uitbundig hun lied. Daarnaast voert een van de routes langs de Fossé, het kanaaltje dat in de negentiende eeuw zorgde voor de wateraanvoer vanaf het kanaal Bocholt-Herentals naar de vloeiweiden. Die vloeiweiden liggen aan de basis van het ontstaan van Lommel-Kolonie.


Duur: afhankelijk van de gewenste afstand:

- 3 km (groene rechthoeken): ongeveer 45 minuten
- 6,9 km (oranje cirkels): ongeveer 1 uur 45 minuten
- 9 km (rode driehoeken): ongeveer 2 uur 15 minuten

Locatie: deze wandeling start aan De Meerpaal, Boskanstraat 60 - 10 km van congrescentrum De Soeverein.

Prijsindicatie:  infobrochure: € 2,50, te verkrijgen bij Toerisme Lommel of aan de balie van de Soeverein.

Tips:

- De wandelroute is bewegwijzerd: volg de bordjes met - naargelang de gewenste afstand - de groene rechthoeken, de gele cirkels of de rode driehoeken.

- Breng eens een bezoekje aan museum De Kolonie en het Wateringhuis

- Huur een fiets (fietspunt Park de Soeverein) om bij het startpunt te geraken en combineer zo de wandeling met een gezellige fietstocht. Klik hier voor meer info.

- Wenst u in groep naar het startpunt te vertrekken? Geen probleem, op aanvraag kan er een shuttlebusje worden voorzien.