Soeverein Arena

Blikvanger van Park de Soeverein is de Soeverein Arena met haar eigentijdse architectuur. Het is werkelijk een van de citymarks die er letterlijk bovenuit steekt. De Soeverein Arena biedt meer dan 4 000 vierkante meter ruimte voor grootschalige evenementen. Faciliteiten zoals vaste en telescopische tribunes, artiestenloges, VIP-accommodatie en tele- en videodistributie maken de meest diverse evenementen mogelijk: van sportmanifestaties, concerten en tentoonstellingen tot bedrijfsfeesten, beurzen, banketten en zelfs radio- en TV- producties. Afhankelijk van het type evenement biedt de Arena plaats voor een 1 000 tot 6 000-tal bezoekers. Troeven genoeg overigens, uit onderzoek blijkt dat de architectuur, het aanbod aan parking en de nabijheid van het centrum van Lommel de bezoekers overtuigen. Daarnaast zijn ook het polyvalente, multifunctionele karakter, de diverse opstellingsmogelijkheden van het podium, het gebruiksgemak van de faciliteiten en de goede service en onthaal het vermelden waard.

Bekijk hier het filmpje van de beurs Bizzlink 2012 met enkele mooie impressies van de zaal.

Nog enkele weetjes over de Soeverein Arena:

- Het gerenommeerde Italiaanse architectenpaar Afra en Tobia Scarpa namen samen met Vittorio Simoni en Luc Vanroye de conceptontwikkeling op zich.

- De basisvorm van het gebouw is een cirkel. Dit verwijst naar het klassiek beeld van een arena.

- De kenmerkende pylonen van de Soeverein die op verscheidene plaatsen in Lommel te zien zijn, garanderen een obstakelvrije ruimte. 

- Het dak werd geïnspireerd door de architectuur van hangbruggen en staat symbool voor de brug naar de toekomst.